Här kan du söka i vårt emigrantregister som berör utflyttade från Klippans kommun
under åren 1845-1923
Uppgifterna i dessa register är en sammanställning av uppgifter från In och utflyttningslängderna, husförhörslängderna och församlingsböckerna från respektive församling. Dessa register kan, som alla andra avskrifter, innehålla stav- och faktafel, därför är vi tacksamma för eventuella rättningar och kompletteringar för att få våra reg. så korrekta som möjligt. Vi tar också gärna emot uppgifter om t.ex personer som kommit tillbaka till Sverige, om man känner till personernas vidare öda i Amerika, deras barn osv.
 
Det finns 2727 poster i databasen

För att bredda sin sökning kan man använda såkallade "wildcards", i detta fallet ett procenteckan "%". En sökning på t.ex. Sven Jönsson kommer att generera träffar bara på ordet Sven Jönsson.
Men om man söker på Sven% J% kommer man att få träffar på t.ex. Sven-Olle Jönsson, Sven Johansson, Sven Peter Jönsson m.m.

Välj Församling   
Förnamn   
Efternamn   
Utflyttningsår   
Födelseförsamling   


Vid sökning på övriga noteringar, utflyttningsadress, födelseförsamling och utflyttningsförsamling så kommer t.ex. en sökning på sven att generera träffar bara på ordet sven.
Men om man använder ett såkallat "wildcard", i detta fallet ett procenttecken, %, så får ni träffar på sven-olle, sven, svensson m.m.
Prova och sök med sven respektive sven% så får ni se skillnaden.
 
Sök på övriga noteringar

Sök på utflyttningsdatum

Sök på utflyttningsadressen

Sök på födelse- eller utflyttningsförsamling