Välkommen!


Hem Forum Släktforskning Webadmin har ordet! Välkommen!

 • För att kunna posta i forum måste man vara inloggad. För att kunna logga in måste man vara medlem på hemsidan.

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av Fredric Fredric 5 år, 9 månader sedan.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #643
  Fredric
  Fredric
  Forumledare

  Välkommen till Åsbo Släkt- och Folklivsforskares officiella forum på internet
  Målet är att detta ska vara ett välbesökt och seriöst forum där deltagare kan hjälpa varandra med olika slags problem som berör de områden som det finns kanaler för.
  Som vi alla vet finns det folk som tycker om att störa, folk som inte kan bete sig, och så vidare. Oavsett om det handlar om fotbollsmatcher eller webbforum. Därför gäller nedanstående:

  Skriv intressant och ordentligt
  När ni skriver inlägg, tänk gärna igenom det ni ska skriva innan ni börjar knappa igång. Se till att ni håller er till ämnet, alltså inga inlägg om att “Windows ME suger” mitt i en diskussion angående vilken Mac-distribution som är bäst.

  Kom ihåg lagboken
  Saker som enligt lagen är uppenbart olagliga att säga/skriva/trycka/etcetera är också förbjudna här. Till detta hör exempelvis hets mot folkgrupp, uppmuntran till brott och så vidare. Använd sunt förnuft.

  Bilder används endast i undantagsfall
  Det är inte alla som har bredband – tänk på det innan du laddar en bild. När ni vill lägga med en bild, tänk igenom om den verkligen behövs. Ett mer lämpligt format är att lägga in länkar till bilderna, så kan de som vill använda sin bandbredd till dem välja själva.

  Dubletter raderas
  Innan ni startar en tråd om ett ämne, se till att kolla så att det inte redan pågår en diskussion om samma sak. Uppenbara dubbletter raderas utan förvarning.

  Vårdat språk
  Ett vårdat språk är ett sätt att visa respekt för övriga användare, så undvik kraftuttryck och formuleringar som kan verka stötande. Var särskilt försiktig med användarnamn och rubriker.

  Markera trådarna som lösta
  När du poster en fråga vill du förmodligen ha hjälp att lösa denna så fort som möjligt. Därför bör alla hjälpas åt att göra tidigare lösningar här på forumet så lätta som möjligt att hitta. Vi vill att du hjälper till att nå detta mål genom att vidta följande två enkla åtgärder: när du har löst eller fått hjälp att lösa ett/en uppkommet problem/fråga;
  * Beskriv så noga som möjligt i tråden hur problemet/frågan löstes.
  * Markera tråden som löst (se nedan).
  Du markerar en tråd som löst genom att lägga till texten [Löst] sist i ämnesraden. Detta gör du genom att klicka på knappen ”Editera/Radera” i det första inlägget i tråden. Skulle problem åter uppstå i tråden så är det bara att posta en ny fråga om hjälp. Observera att det bara är du som trådskapare som kan ändra i ämnesraden.

  “Vett och etikett”
  Har man fått svar på en ställd fråga i forum, utan hänsyn till om svaret var det du sökte eller inte, bör/skall man svara insändaren med ett “tack för hjälpen” eller precisera frågan så denna blir tydligare for den som försöker hjälpa dig. Efterlevs inte detta resulterar detta i tidsbestämd avstängning från forum. Detta gäller ALLA.
  Fortsätt INTE med nya problemställningar i samma tråd, om inte det rör sig om din ursprungliga fråga, skapa i stället en ny för din nästa fråga.

  Upphovsrätt
  Den som skriver ett inlägg står som ansvarig för detta inlägg och ska stå till svars för inlägget ifall det bryter mot regler, lagar och förordningar. Vidare gäller därför också upphovsrättslagen, vilket innebär att du inte utan tillstånd får publicera upphovsrättsskyddat material i forumet.

  Generellt gäller normalt sunt vett och etikett, tänk efter och låt sunt förnuft regera, så kommer både ni och vi trivas bäst.

  Varmt välkommen till Åsbo Släkt- och Folklivsforskare´s Forum.

  Mvh,
  Web-redaktionen
  —————————
  Alan Sejrbo-Petersen
  Fredric Nilsson
  Webredaktörerna
  Åsbo Släkt- och Folklivsforskare

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Ämnet ’Välkommen!’ är stängd för nya svar.

Medlemmar aktiva nu: 0
Inga användare förnärvarande aktiva
Medlemmar aktiva de senaste 24 timmarna: 2
vivan, Fredric
Keymaster | Moderator | Participant | Spectator | Blocked
Mer forumstatestik
Threads: 23, Posts: 48, Medlemmar: 588
Välkommen till vår nyaste medlem, Wiass
Flest användare online var 3 den 17 January, 2018 21:27